Writing Studio Next to NatureWriting Studio Next to Nature

There were a few requirements in the design. The studio had to be completely off the grid: no water or power hookups, no sewage. There could be no major excavation to build it, in order to leave the land as untouched as possible. All aspects of the shed had to be completely recyclable when it had reached the end of its useful life. The last requirement was a roof that would allow the owner to hear the rain falling.

The front step is a water basin that draws in local wildlife, like birds and deer. The studio is uphill from protected wetlands, part of a project designed to restore function to the watershed. Many pieces of the shed were created offsite and transported by foot, to avoid creating a road in the protected area. The result is a quiet, secluded retreat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *